انواع شیشه خودرو
هنگامی که سرنشینان خودرو، با مشکلاتی چون قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم پرتوهای خورشیدی ( برخی از این پرتو ها موجب آسیب پوستی میگردد)، کاهش تمرکز راننده ب علت شنیدن صدا های ناهنجار محیط اطراف، خیس شدن خودرو و سرنشینان آن هنگام بارش باران و… مواجه شدند. احساس نیاز به وجود قطعه ای در خودرو برای محافظت از راننده و سرنشینان در برابر عوامل ذکر شده ایجاد شد. بدین صورت اولین خودرو های حاوی شیشه در سال 1910 در صنعت خودرو سازی تولید گردید. در ادامه مقاله ابتدا با انواع شیشه خودرو آشنا خواهیم شد و سپس یاد خواهیم گرفت که در هر یک از شیشه های جانبی خودرو، شیشه جلو ماشین و… چه نوع شیشه ای بکار رفته است.
تاریخچه شیشه ماشین
اولین شیشه ای که در سال 1910 بر روی خودرو ها قرار گرفت، شیشه چندلایه ای بوده است. با گذشت زمان و پیشرفت علم در صنعت خودرو سازی این شیشه های چندلایه ای جای خود را به شیشه هایی با ترکیبات شیمیایی جدید تر دادند. یکی از نواقص شیشه های جدید در هنگام تصادف و یا هنگام برخورد با اجسامی چون سنگ و… قطعه قطعه شدن این نوع شیشه می باشد. در نتیجه این شیشه ها می توانست هنگام تصادف به سرنشینان اتومبیل آسیب وارد نماید. این موضوع مخترعان در این صنعت را به فکر واداشت تا شیشه های جدیدی تحت عنوان شیشه های سکوریت را تولید نمایند. در طی گذر زمان شیشه های جدیدی تحت عنوان شیشه لمینت نیز پا به عرصه نهاد.
انواع شیشه اتومبیل
شیشه های مورد استفاده در اتومبیل باید بسیار مقاوم تر و ایمن تر از شیشه های معمولی باشد. با توجه به توضیحاتی که تا اینجای مقاله داده ایم انواع شیشه خودرو عبارتند از:
- شیشه سکوریتی خودرو
- شیشه لمینت خودرو
- شیشه المنت دار خودرو
ویژگی شیشه سکوریت خودرو
مهندسان با قرار دادن شیشه معمولی در دمای بالا و خنک کردن ناگهانی آن، و همچنین انجام یکسری فعل و انفعالات تخصصی دیگر شیشه های معمولی و استاندارد را به شیشه هایی با مقاومت و استحکام بیشتر و ساختار مولکولی متفاوت تر به نام شیشه های سکوریت تبدیل میکنند. در نتیجه شیشه های سکوریت از نظر قطر و ضخامت با شیشه های معمولی برابر هستند اما مقاومت شان بیشتر می باشد. استحکام بالای این نوع شیشه خودرو باعث می شود که ایمنی سرنشینان خودرو تا حد زیادی تامین شود. چنانچه شیشه سکوریت در اثر تصادف و یا سنگ خوردگی شیشه خودرو بشکند، قطعات شکسته شده هرگز تیز و برنده نخواهد بود.
شیشه سکوریتی علاوه بر صنعت خودرو در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال برای تهیه لوازم خانگی چون اجاق گاز، شیشه های یخچال و… نیز از شیشه سکوریت استفاده می شود.
ویژگی شیشه لمینت خودرو
شیشه های لمینت دارای سطح ایمنی بسیار بالایی هستند. شیشه لمینت دو یا چند لایه ای است و بین لایه ها طلقی به نام pvb (پلی وینیل بوتیرات ) قرار میگیرد. تعداد لایه های شیشه لمینت بسته به کاربردشان متفاوت می باشد. اما در صنعت خودروسازی عموما از شیشه لمینت دو لایه ای استفاده می شود. شیشه لمینت عایق صوتی نیز می باشد. از شیشه لمینت در صنعت خودرو سازی، در ساختمان سازی برای ساخت برخی از درب و پنجره ها، ساخت لوازم برقی چون مانیتور و…استفاده می شود.
کاربرد pvb در شیشه لمینت چیست
هنگام شکستن شیشه در هنگام تصادف، سنگخوردگی و… طلق PVB مانع از پاشیده شدن شیشه می گردد. در نتیجه تا حد بالایی ایمنی سرنشینان را تامین میکند. دومین کاربرد طلق PVB محافظت از پوست در برابر اشعه UV خورشید به هنگام رانندگی می باشد.
ویژگی شیشه المنت دار
المنت های موجود در این نوع شیشه ها باعث ذوب برف و باران و از بین بردن بخار روی شیشه خودرو می شود. در داخل شیشه های المنت دار، رشته سیم وجود دارد. مکانیزم عمل مدل از انواع شیشه خودرو به اینصورت است که هنگام روشن شدن سیستم برق خودرو، جریان الکتریکی به رشته سیم ها منتقل میگردد. در نتیجه باعث رفع برف و باران می گردد.
چند نوع شیشه در خودروها یافت میشود؟
بطور معمول 6 نوع شیشه ماشین وجود دارد. ممکن است تمام این شیشه ها در یک خودرو یافت نشود. این 6 نوع شیشه عبارتند از:
- شیشه جلو خودرو
- شیشه عقب خودرو
- شیشه سه گوش (لچکی) خودرو
- شیشه جانبی خودرو
- شیشه روستونی (روگلگیری) خودرو
- شیشه سانروف
اکنون که با انواع شیشه خودرو آشنا شده ایم، به شرح نوع شیشه استفاده شده در قسمت های مختلف خودرو خواهیم پرداخت.
شیشه جلو خودرو
شیشه جلو خودرو در ابتدا از جنس شیشه سکوریت بوده است. اما از زمانی که شیشه های لمینت تولید شد، از شیشه لمینت برای تهیه شیشه جلو خودرو استفاده می شود. زیرا همانگونه که پیش تر شرح داده شد این شیشه ها دارای مقاومت بالایی هستند. در نتیجه احتمال شکستگی شیشه خودرو بسیار کاهش می یابد. در صورتی که شیشه لمینت در تصادف بشکند طلق PVB موجود در بین لایه های شیشه مانع از ریزش شیشه و جراحت سرنشینان میگردد.
شیشه جانبی خودرو
شیشه های جانبی خودرو از شیشه های سکوریت ساخته شده اند.
شیشه عقب خودرو
شیشه عقب خودرو نیز جز شیشه های المنت دار می باشد. درواقع خط های موجود در شیشع عقب خودرو همان المنت ها می باشند.
اکنون که با تنوع شیشه های خودرو آشنا شده اید به راحتی می توانید هنگام خرید شیشه خودرو از اطلاعات فوق استفاده نمایید. برای اطلاع از قیمت شیشه خودرو می توانید به مقاله قیمت شیشه جلو خودرو، قیمت شیشه عقب خودرو و… مراجعه نمایید.
شما چه اطلاعاتی در خصوص اقسام مختلف شیشه خودرو دارید؟ خوشحال می شویم اطلاعات خود را با ما درمیان بگذارید.
خدمات و محصولات ستوده گلس
ترمیم شیشه خودرو
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص ترمیم شیشه خودرو کلیک نمایید.
تعویض شیشه خودرو
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص تعویض شیشه خودرو کلیک نمایید.
قیمت شیشه جلو خودرو
برای اطلاع از قیمت شیشه جلو خودرو کلیک نمایید.